Det rigtige ur til søs

Timing af regattaer også kaldt sejladser, kræver nøjagtig tidstagning. De øjeblikke, der fører op til begyndelsen af ​​et løb, er vanskelige, da hver lystbåd skal holde sig stabil i vind og vandstrøm. Derfor er de er nødt til at kontrollere deres både samt nedtælling af startpistolen. Yacht-ure blev specielt designet til at hjælpe med nedtællingen, ved hjælp af specielle funktioner.

I slutningen af ​​1950’erne blev de tidligste patenter på roterende rammer indgivet. Disse roterende rammer, der blev indstillet før et løb, dukkede op i 1960’erne i en model kaldet Aquastar. Denne Aquastar Regatta var en af ​​de første yacht ure på markedet. Andre tidlige modeller omfatter TAG Heuer og Breitling med Heuer Yacht Timer, Heuer Regatta og Breitling Co-Pilots.

I 1970’erne var Omega kommet ind på markedet med Seamaster Yachting-uret. Breitling debuterede også med Chronomat Yachting-uret i slutningen af ​​1980’erne, som en variation på deres allerede populære Chronomat. Endelig debuterede Rolex i 1992 med Yacht Master og har fortsat med at udvikle uret, da det er vokset i popularitet med introduktionen af ​​Yacht Master II. Yacht-uret er trods sin specialisering fortsat populær blandt generelle urentusiaster.

Der er noget meget spændende ved et multifunktionelt vandtæt sportsur, designet specielt til livet om bord på din båd – og jo mere avanceret vores bærbare teknologi bliver, jo mere spændende sejlure får vi udviklet. Du kan nu købe et digitalt ur med konstant nøjagtig radiostyret tid plus tidevands data, barometertryk, temperatur, kompas leje, Bluetooth-kompatibilitet og endda en dybdemåler. Men som alle andre har søfolk fortsat bløde følelser overfor analoge ure, der ikke gør andet end at fortælle tiden.

Så hvad enten det er et multifunktionelt Casio digitalt ur, et mere klassisk analogt ur fra Tissot, et overkommeligt sportsur til dine børn eller et prestigefyldt arvestykke fra store schweiziske navne som Blancpain eller Rolex, vil smag og behag altid være afgørende for det endelige valg.

Hvilke faktorer er vigtige for et sejlerur?

På et analogt ur skal du undgå rod og i stedet nøjes med store, let læsbare og blændfrit (belagt) urglas.

Et digitalt ur med nyttige marinefunktioner som et barometer, kompas og tidevands data kan nu være din for ikke særlige mange penge, så der er ingen grund til at bruge for meget.

Materialet på et marineur er ofte meget betydelig, så se efter en lang rem (gummi eller velcro), der gør det muligt at passe over toppen af ​​dit tøj.

Mens få af os har brug for 500 meters vandmodstand, lover et dykkerurs vandtætte integritet ofte bedre levetid på en båd.

En ny række interaktivt smart ur, som Garmins Quatix, illustrerer, hvor meget funktionalitet der nu kan inkluderes på en håndleds monteret enhed. Men prøv at være klar over, hvilke funktioner du rent faktisk har brug for, før du tager springet, da ikke alle sømand har samme store behov.

Det kan også være at selve båden eller yachten stiller en del af teknologien til rådighed i forvejen, så derfor er der ingen grund til, at man også skal bruge et ur med disse funktioner igen, samtidig med at man også spare de ekstra omkostninger ved disse funktioner.

Post comments

Skriv En Kommentar

Din e-mailadresse vil ej være synlig.