6 ikoniske ure, der ændrede historien.

Så længe vi kan huske, har menneskeheden altid båret ure på deres håndled. Nogle af de mest bemærkelsesværdige urmærker og ikoniske ure inkluderer Cartier, Rolex, Casio, Seiko, Omega, Hamilton og mange flere..

I denne artikel har vi listet nogle af de mest ikoniske ure, der alle har indledt en ny æra for ure overalt.

1. Breitling Chronograph

Breitling Chronograph blev introduceret som Breitling Chronomat, der blev frigivet tilbage i 1952. Den blev døbt som Breitling Navitimer dengang og blev båret af Scott Carpenter under hans rumrejse. Det er den ældste mekaniske kronograf, der stadig sælges, omend mere moderniseret. Siden da blev flere versioner af kronomatet lavet senere.

2. Cartier Santos-Dumont

Ligesom Wright-brødrene ville Santos Dumont arbejde på at bygge det første nogensinde fastvingede fly ved starten af det 20. århundrede. Santos Dumont ville blev ledsaget af sin juvelerer Louis Cartier på hans luftekspeditioner. Det eneste problem var, at Santos ville klage over, at det var umuligt at inspicere lommeuret i luften. I erkendelse af dette problem ville Cartier derefter opfinde et armbåndsur til Dumont. Derefter havde Dumont iført det ur til hver eneste af hans flyvninger. Det var omkring det tidspunkt, at det første armbåndsur til mænd nogensinde blev skabt.

3. Rolex Submariner

Rolex Submariner vil altid gå ned som et af de mest succesfulde dykkerure, der nogensinde er lavet. Du kan ikke fortælle om ikoniske ure uden at nævne dette. Dykning fik især mere anerkendelse over hele verden i 50’erne af Jacques Cousteau på grund af hans opfindelse af iltflasken. Dette hjalp med at gøre dykning meget lettere og tilgængeligt. Det var på det tidspunkt, hos Rolex havde fået Cousteau til at teste deres helt nye dykkerur, Submariner. Men det var først i 1954, Submariner blev officielt introduceret til offentligheden i Baselworld.

4. Omega Speedmaster

Dette er et af de ikoniske ure, som selv de, der ikke er urentusiaster, måske kender til. Speedmaster Professional fra Omega adskiller sig for at være det første ur, der bæres på månen. Men inden det kunne tages ud på sin rejse, blev det udsat for en række afgørende tests. Nogle af disse tests omfattede opvarmning af væske med temperaturer op til 93 ° C.

5. Cartier Tank

Cartier Tank fortjener virkelig en plads på vores liste, over de mest innovative klassiske og ikoniske ure, der nogensinde er bygget. Formen på det falder ind i den mest ikoniske ure kategori. Det var den første af sin art, der var beregnet til militære ekspeditioner. Det siges at være inspireret af en silhuet fra en verdenskrigstank set fra toppen, hvilket også forklarer navnet.

6. Seiko Astron

Når du tænker på ikoniske ure, tænker du måske ikke på denne kollektion. Seiko Astron er det allerførste ur fra en stor produktion, der drives af en kvartsbevægelse. Dette ur, som andre elektriske modeller før det, blev drevet af et batteri. Dette batteri sendte en opladning gennem et krystalstykke, som derefter svinger ved nøjagtige frekvenser. Elektriske impulser genereres af et kredsløb i det nøjagtige sekund.

Post comments

Skriv En Kommentar

Din e-mailadresse vil ej være synlig.